• 01.08.24, 13:00

Madalal rippuvatest õuntest enam ei piisa, vaja on andmeid

ESG tegevustega alustades nopitakse tihti ära madalal rippuvad õunad. Need on tegevused, mis ei nõua hulganisti andmete kogumist. Kuidas aga edasi minna siis, kui lihtsad lahendused on ellu viidud?
ESG praktikute aastakonverents mais 2024. Fotol on (vasakult) Äripäeva ajakirjanik Laura Saks, KPMG Baltics ESG teenuste juht ja ekspert Siim Kannistu, Nordic Milk kestliku arengu juht Katrin Tamm, Tallinna Lennujaama finantsjuht Anneli Turkin, Astri Grupi nõukogu liige Silver Hage ning restoranide Lee ja Lore Bistroo asutaja Kristjan Peäske.
  • ESG praktikute aastakonverents mais 2024. Fotol on (vasakult) Äripäeva ajakirjanik Laura Saks, KPMG Baltics ESG teenuste juht ja ekspert Siim Kannistu, Nordic Milk kestliku arengu juht Katrin Tamm, Tallinna Lennujaama finantsjuht Anneli Turkin, Astri Grupi nõukogu liige Silver Hage ning restoranide Lee ja Lore Bistroo asutaja Kristjan Peäske. Foto: Raul Mee
Restoranide Lee ja Lore juht Kristjan Peäske rääkis, et restoranides koguvad nad andmeid näiteks energiakasutuse ja jäätmete tekke kohta. Sel sügisel vaatavad nad andmekorjele aga teravamalt otsa.
Astri Grupi nõukogu liikme Kristjan Hage sõnul on energiakasutus üks valdkond, kus andmed aitavad tarku otsuseid langetada. Ta tõi näite, et kui kümme aastat tagasi oleksid nad kaubanduskeskustele rohkem päikeseparke rajanud, suudaksid nad praegu kordades rohkem ise elektrit toota.
Lisaks räägiti sellest, kuidas hoida oma töötajaid, kui tööaeg ei kesta esmaspäevast reedeni üheksast viieni. Tallinna Lennujaama finantsjuht Anneli Turkin ütles, et lennunduses jääbki töö kestma ööpäev läbi, kuid seda tuleb töötajatele kompenseerida. Nordic Milk kestliku arengu juht Katrin Tamm märkis, et ka piimatööstuses ei oma punased päevad tähtsust, kuid tööturule sisenevad noored ei taha öösiti ja vabadel päevadel töötada. Ettevõtjad peavad sellega kohanema, ütles Tamm.
Sellest, mis soodustab ja takistab ESG eesmärkide täitmist, rääkisid KPMG Baltics ESG teenuste juht ja ekspert Siim Kannistu, Nordic Milk kestliku arengu juht Katrin Tamm, Tallinna Lennujaama finantsjuht Anneli Turkin, Astri Grupi nõukogu liige Silver Hage ja restoranide Lee ja Lore Bistroo asutaja Kristjan Peäske.
Saade on salvestatud 2024. aasta mai lõpus toimunud ESG praktikute aastakonverentsil. Küsimusi esitas Äripäeva ajakirjanik Laura Saks.

Seotud lood

Uudised
  • 30.07.24, 15:19
Professor: kliimariskidega arvestatakse aina enam, aga saastajad maksku rohkem
“Kliima muutub ja muutub ka majandus,“ ütles Colorado Ülikooli professor Edward Barbier. Milliste riskidega peavad ettevõtjad üha rohkem arvestama? Millised on haprale planeedile sobivad majandusmudelid?
Saated
  • 04.07.24, 13:00
Koppel vs. Moora: fossiilkütustest tuleb loobuda, aga kui kiiresti?
Rohepööre on vajalik ja tuleb vastuseisu kiuste. Küsimus peitub aga selles, kui kiiresti on võimalik fossiilkütuseid taastuvenergiaga täielikult asendada, kui energiatarbimine kasvab ühes inimeste pahameelega.
Uudised
  • 19.07.24, 11:00
Uuskasutuskeskuse ESG juht: kestlikkusaruandlus on puhtalt tahtmise küsimus
“ESG toob selguse majja.”
Kestlikkusaruandluse kohustus isegi ei terenda Uuskasutuskeskusele. Sotsiaalse ettevõttena ei ole nende eesmärk kasumit teenida, kuigi äri tuleb käimas hoida. Ometigi avaldas keskus teise kestlikkusaruande. ESG on neile pigem maine küsimus.
  • ST
Sisuturundus
  • 17.09.24, 10:40
Lihatööstuse kolm keskkonnaalast ESG praktikat
Ajal, mil kogu ettevõtlusmaailm keskendub rohepöördele ja keskkonnasäästlikkusele, on muutunud ka Eesti ettevõtete suhtumine. Üha rohkem teadvustatakse, millise jälje jätame loodusele ning tulevastele põlvedele, seega vähendatakse kõikvõimalikke kahjusid meid ümbritsevale ja luuakse uusi variante, kuidas jätkusuutlikumalt tegutseda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele