• 23.09.24, 12:52

SÕLMKÜSIMUS | Tatjana Vakulenko: kliimakriisi eiramine toob kaasa kõrgemad finantsriskid, turuväärtuse languse ja trahvid

Euroopa Liidu ja Eesti kliimapoliitika karmistub. Pangad nõuavad ettevõtetelt üha rohkem kliimariskide teadvustamist ja maandamist. Kes kaasa ei tule, seisab silmitsi suuremate finantsriskide, turuväärtuse languse ja võimalike trahvidega, kirjutab SEB jätkusuutlikkuse juht Tatjana Vakulenko.
SEB jätkusuutlikkuse juht Tatjana Vakulenko ütleb, et pangad peavad hindama kliimariske nii laenuotsustes, investeerimisportfellides kui ka kapitali planeerimisel.
  • SEB jätkusuutlikkuse juht Tatjana Vakulenko ütleb, et pangad peavad hindama kliimariske nii laenuotsustes, investeerimisportfellides kui ka kapitali planeerimisel. Foto: VILLI HUNT
Loodus, ühiskond ja majandus on omavahel tihedalt seotud. Terve looduskeskkond ja tasakaalus ökosüsteem toetab majanduse ja ühiskonna toimimist. Kahjustatud looduskeskkond toob aga kaasa ressursipuuduse ja suurema looduskatastroofide riski, mis ohustab majandust ja sotsiaalset stabiilsust.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele