• 23.07.24, 10:00

Nõo Lihatööstus võttis kasutusele keskkonnasõbralikumad pakendid

Uue pakkeliini käivitamisega lõpetas Nõo Lihatööstus ämbrite kasutamise ning võtab järk-järgult kasutusele uudsed keskkonnasõbralikumad pakendid, mille tulemusel suureneb toodete säilivusaeg ja väheneb transpordi CO2 heide.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees  Simmo  Kruustük.
  • Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Foto: Vallo Kruuser
Keskkonna säästmise nimel paneme kõik oma lihatooted nüüd pehmesse pakendisse ja loobusime täielikult ämbrite kasutamisest. Selle sammuga vähendasime šašlõki pakendi kogust suisa 4 korda ja seeläbi ka toodete transpordile kulutatavat CO2 heitkoguseid,“ ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Seotud lood

Uudised
  • 19.07.24, 11:00
Uuskasutuskeskuse ESG juht: kestlikkusaruandlus on puhtalt tahtmise küsimus
“ESG toob selguse majja.”
Kestlikkusaruandluse kohustus isegi ei terenda Uuskasutuskeskusele. Sotsiaalse ettevõttena ei ole nende eesmärk kasumit teenida, kuigi äri tuleb käimas hoida. Ometigi avaldas keskus teise kestlikkusaruande. ESG on neile pigem maine küsimus.
Uudised
  • 12.07.24, 13:41
Eesti festivalid on üha kestlikumad, aga rahanappus seab ideedele piirid
Käes on festivalide kõrghetk. Igal nädalal on Eesti eri paikades rohkelt üritusi, millest kõiki ei jõua isegi soovi korral väisata. Millised on muusikasektori peamised rohetegevused, mis aga kitsaskohad?
Uudised
  • 09.07.24, 11:07
2040 majandusmudel: kas oleme rohepöördega hiljaks jäänud ja ees ootab surnud kümnend?
Milline on Eesti majandusmudel 15 aasta pärast? Kas majandus saab kasvada? Kuidas jõuda järele Põhjamaadele? Arvamusliidrid prognoosivad.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.11.24, 15:29
Toidutööstus täna plastmassist veel loobuda ei saa
Toidutootjatele kõlab tuttavalt, kui mõni valdkonnaväline inimene küsib: “Aga miks te ei pakenda tooteid paberist karpi? Lihtsalt vahetage plastmass millegi muu vastu.” Seda ei saa pahaks panna, sest inimesed, kes ei puutu igapäevaselt suurtootmise, pakkeliinide, nende varuosade ja erinevate materjalide sobitamisega kokku, ei tea ega peagi teadma, kui keerukas protsess on pakkematerjali vahetamine. MAAG Foodi tootearendus- ja turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus ja ostudirektor Irja Torstenberg avavad pakendite keerukat maailma läbi lihatööstuse prisma.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele