• 02.10.24, 10:30

Net Group hakkab arendama rahvusvahelist ESG tööriista

Äri- ja tarkvaraarenduse ettevõte Net Group hakkab koostöös Eesti suurima äriinfo andmebaasi Creditinfoga arendama rahvusvahelist ESG tööriista. See on mõeldud VKEdele ESG tegevuste elluviimiseks ja kestlikkusaruandluse standardite täitmiseks.
Net Groupi asutaja ja juht Priit Kongo ütleb, et tööriist ei aita üsknes regulatsioone täita, vaid saavutada rahvusvahelistel turgudel ka konkurentsieelise.
  • Net Groupi asutaja ja juht Priit Kongo ütleb, et tööriist ei aita üsknes regulatsioone täita, vaid saavutada rahvusvahelistel turgudel ka konkurentsieelise. Foto: Net Group OÜ
Tööriist on mõeldud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKEd) Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus, et aidata neil kindlaks määrata sidusrühmi ja hinnata oma mõjukohti. Samuti toetab tööriist Euroopa kestlikkusaruandluse standardite (ESRS) ja laiemalt Euroopa Liidu kliimapoliitika täitmist.
“Loodav platvorm ei aita ettevõtetel ainult uusi regulatsioone täita, vaid annab neile ka võimaluse olla sammuke eespool, viies oma tegevused vastavusse globaalsete jätkusuutlikkuse trendidega ning tagada seeläbi rahvusvahelistel turgudel konkurentsieelist,” ütles Net Groupi asutaja ja juht Priit Kongo.
Creditinfo on aastaid Islandi turul taolisi lahendusi arendanud. “Usume, et koostöös riigi ja Net Groupiga suudame piirkonnas saavutada olulisi edusamme aruandlusstandardite kasutamises ja kohandamises,” lausus Creditinfo Eesti tegevjuht Elari Tammenurm.
Asjaosaliste sõnul on ESG tööriist osa laiemast algatusest, mille eesmärk on edendada digitaalset innovatsiooni ja jätkusuutlikkust Läänemere piirkonnas.
Projekti rahastatakse Interreg Läänemere piirkonna programmi kaudu. ESG platvormi tööde maksumus on 235 000 eurot, hanke lõpptähtaeg on järgmise aasta detsembris.
Projekti konsortsiumisse kuuluvad piirkonna riikide ministeeriumid ja juhtivad IKT erialaliidud: Eestist juhtpartner majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, rahandusministeerium, ITL Eesti ning Zero Waste Estonia SA, Soomest DIMECC, Lätist LIKTA ning targa valitsuse ja regionaalse arengu ministeerium, Leedust INFOBALT.

Seotud lood

Uudised
  • 26.09.24, 11:24
Esimene uuring Baltikumis: kes on ESG juht ja mille eest ta vastutab?
Esimene Baltikumi ESG juhtide uuring keskendus ameti rollile, ülesannetele, väljakutsetele ja juhi taustale. Selgus, et lausa 40% ESG juhtidest vastutab korraga mitme valdkonna eest.
Uudised
  • 01.10.24, 15:01
Ekspert: tehisintellekti areng viib iseenesest jätkusuutlikkuseni
Eesti fookus peaks olema tehisintellekti ja tervishoiu arendamisel. Tehisintellekt muudab ka majandust kestlikumaks, mistõttu ei pea eraldi rohetehnoloogiale keskenduma, ütleb Euroopa innovatsiooniakadeemia president Alar Kolk.
Uudised
  • 09.07.24, 15:19
SPIKKER | Aruandlusega seotud lühendid ajavad segadusse? Teeme selgeks!
Mida tähendavad CSRD, ESRS, IRO, SDG?
Kestlikkusaruandluse ja ESG maailmas on palju ingliskeelseid lühendeid, mis kipuvad minema segamini. Anname selge ja kompaktse ülevaate, mida miski lühend tähendab ja keda puudutab.
Uudised
  • 15.07.24, 17:45
Marika Taal: ettevõtjad ei käi ministeeriumis kestlikkusaruande üle palju kurtmas
Marika Taal rahandusministeeriumist tõi välja kolm peamist kestlikkusaruandlusega seotud teemat, mis ettevõtjatele praegu küsimusi tekitavad.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 12:49
Toote keskkonnamõju mõõtmine – andmepõhine alus järgmiste sammude seadmiseks
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele