• 11.04.25, 10:19

VKG biotoodete tehase arenduse esimene etapp läheneb lõpule

Saates „Mets ja majandus“ on seekord jutuks Eesti ühe suurema tööstusprojekti areng – VKG plaanitav biotoodete tehas. VKG biotoodete arendusjuhti Lauri Raidi sõnul on projekt jõudnud esimese olulise etapi lõppu.
Lauri Raid on vedanud VKG biotoodete tehase projekti algusest peale.
  • Lauri Raid on vedanud VKG biotoodete tehase projekti algusest peale.
  • Foto: Toomas Kelt
Tehase rajamise etappe on kolm – planeerimine, finantseerimine ja projekteerimine koos lõplike lepingute sõlmimisega. Praegu ollakse sealmaal, et kohaliku omavalitsuse eri- ja keskkonnamõjude hindamise planeering on lõpusirgel ning konkreetne asukoht – Aa küla Lüganuse vallas – on lukustatud.

Seotud lood

Uudised
  • 31.03.25, 09:39
Puiduoksjoni võiduks läks vaja alghinnast vaid kriipsuke suuremat pakkumist
VKG: me ei olnud rahul sellise lähenemisega
RMK pikalt ette valmistanud oksjonilt, kus otsiti kasutust suurele kogusele väheväärtuslikule puidule, väljusid edukana VKG Fiber ja Biojet.
Uudised
  • 21.03.25, 09:05
Fibenol ja salapärane Hollandi investor loobusid RMK suurpakkumisest
Puidu biokeemilise väärindamise tehase rajamist toetaval RMK puidupakkumisel osalemiseks ei esitanud sooviavaldust Raul Kirjaneni Fibenol ega Hollandi miljarditehas Power2X.
Uudised
  • 14.03.25, 15:36
Riigikontroll: keskkonnaameti korralagedus hävitas loodust
Keskkonnaamet pidi Rail Balticu loodusmõjusid hüvitama, kuid tegelikkuses hoopis süvendas neid. Tuleb välja, et see on korduv viga, millele riigikontroll on ennegi tähelepanu juhtinud.
Uudised
  • 18.03.25, 13:55
Eesti kasvuhoonegaaside heide vähenes tunamullu pea kümnendiku võrra
Energeetika edeneb, transport seisab
Heite vähenemine oli kõige suurem energeetikas, murekohaks on transpordisektori jätkuvalt kõrge heide. Metsanduses sidumine väheneb, aga kiiret lahendust pole.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.04.25, 15:38
MAAG Food personalidirektor Relika Rohtoja: töötaja peab lahkuma töölt sama tervelt ja rõõmsalt, kui ta tuli
ESG-st rääkides on keskkonnamõjude ja läbipaistva juhtimise tähtsus teada-tuntud.„Social“ ehk sotsiaalne mõõde keskendub eeskätt töötajatele ja nende heaolule. „Inimesed on iga organisatsiooni tuum,“ rõhutab MAAG Foodi personalidirektor Relika Rohtoja. „Jätkusuutlikkus ei tähenda üksnes loodusressursside säästlikku kasutamist, vaid ka tervete ja motiveeritud inimsuhete arendamist.“

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele