• 01.08.24, 10:40

Teaduspõhiste kliimaeesmärkide algatus SBTi keelab ilmselt süsinikukrediidi kasutamise heitme kompenseerimiseks

SBTi (Science Based Targets initiative) kinnitab rahvusvaheliselt ettevõtete kliimaeesmärke. Nüüd teatasid nad, et uued loodavad standardid ei luba enam tõenäoliselt süsinikuneutraalsuse saavutamiseks süsinikukrediite kasutada.
Ka Eesti ettevõtted kasutavad süsinikukrediite, kuid seeläbi võidakse keskkonnale kasu asemel hoopis kahju teha. See pilt on tehtud Võrtsjärve lähedalt poldrilt, mis on elupaigaks kaitstud lindudele. Üks Eesti ettevõte istutas sinna üle 120 000 puuistiku, et süsinikukrediite pakkuda. Seeläbi hävitas ta aga lindudele sobiliku elupaiga.
  • Ka Eesti ettevõtted kasutavad süsinikukrediite, kuid seeläbi võidakse keskkonnale kasu asemel hoopis kahju teha. See pilt on tehtud Võrtsjärve lähedalt poldrilt, mis on elupaigaks kaitstud lindudele. Üks Eesti ettevõte istutas sinna üle 120 000 puuistiku, et süsinikukrediite pakkuda. Seeläbi hävitas ta aga lindudele sobiliku elupaiga. Foto: Andras Kralla
Algatuse standardid põhinevad teaduslikel uurimustel. SBTi uus standard ei luba enam tõenäoliselt ettevõtetel kasutada süsinikukrediite oma süsinikuheitme kompenseerimiseks ehk offset’imiseks, vahendab ESG Today.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele