• 16.01.25, 13:00

"Nii võiks taimetoitlaseks hakata." Ürituste toidulaual pole veiselihal kohta

Kuigi üritustel käiakse eelkõige programmi ja esinejate pärast, mängib hea toit õnnestumises rolli. Suurürituste laualt leiab üha rohkem taimset, kuid lihast pole külalised valmis veel täielikult loobuma.
Toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm ning üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre jagavad kogemuse ja teadmiste pealt, kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma.
  • Toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm ning üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre jagavad kogemuse ja teadmiste pealt, kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma. Foto: Karmen Laur
"Kuulsin oma sõbrannalt, kes on taimetoitlane, kogemust kahelt ürituselt, kus kõik taimetoitlased aeti ühte lauda istuma, nad ei saanud istuda oma inimestega. Teisel üritusel ei olnud taimetoitlastele mitte midagi peale ahjukartuli," rääkis “Rohepöörde praktikute” saates üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre.
Üldiselt on sellised ajad aga möödas ja suurüritustel moodustab valikust kaks kolmandikku taimne ja kolmandiku lihaline, eelistatult mitte veiseliha. Täistaimne menüü on aga endiselt suur risk.
Kui palju mõtlevad korraldajad sellele, mida ja mis järjekorras lauale panevad, ning kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma, sellest räägivad "Rohepöörde praktikute" saates üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre ning toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm.
Saates jagatakse palju praktilisi nõuandeid, kuidas suurendada taimse toidu hulka toidulaual, millises järjekorras toitu serveerida ning kuidas mõjutab see hinda.
Saadet juhib Karmen Laur.
"Nii võiks taimetoitlaseks hakata." Ürituste toidulaual pole veiselihal kohta
00:00

Seotud lood

Arvamused
  • 06.12.24, 11:01
“Parim enne” kaubapoe asutaja: Eesti kaupmees maksab toidu hävitamisele peale
Paljud Eesti kaupmehed maksavad oma maine hoidmiseks kättejääva toidukauba hävitamisele pigem peale, kui selle maha müüvad, kirjutab “parim enne” kaupade poe Sumena asutaja Oliver Sebastian Lamp.
Saated
  • 20.12.24, 14:17
Katrin Bats pühadel tarbimisest: osta, aga vastutustundlikult
Soodsama hinnaga omatoodete müük on kasvutrendis, ütles Rimi Eesti vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats.
Uudised
  • 15.07.24, 10:56
FT: Kliimamuutused on pannud toiduhinnad rallima ja keskpangad muretsema
Muutuvad ilmastikuolud langetavad saagikust ja pitsitavad varusid, sellest võib omakorda kujuneda püsiv inflatsiooniallikas.
Uudised
  • 07.10.24, 13:07
Kohvikasvatajad: kliimakriis ähvardab kohvikasvatust välja suretada
Aafrika kohvikasvatajad tõdevad, et kliimamuutused raskendavad märgatavalt kohvi valmistamist. Kõikuvad temperatuurid ja tugevad sajud on kaasa toonud lausa 40% väiksema saagi.
  • ST
Sisuturundus
  • 14.01.25, 15:34
Milline on üks mõjus jätkusuutlikkuse raport?
Novembri keskel selgusid Porchester Hallis Londonis maineka Corporate Reporting Awards 2024 võitjad enam kui tosinas kategoorias, kus parima ESG raporti võitjaks tunnistati Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele