• 12.06.24, 14:29

Foorum “Elevant toas” tuleb taas. Seekord on fookuses 2040. aasta majandusmudelid

Tasakaalus majanduse foorum “Elevant toas” toimub juba teist korda 8. novembril Tallinnas. Tänavu vaadatakse 15 aastat ette ja mõeldakse 2040. aasta majandusmudelitele.
Tasakaalus majanduse foorum “Elevant toas” eelmisel aastal
  • Tasakaalus majanduse foorum “Elevant toas” eelmisel aastal
“Ajalugu ei jää seisma. Ei ole võimalik, et me jääme elama tänasesse päeva nii, nagu see on. Veel enam, me ei saa minna tagasi eilsesse ega üleeilsesse. Meie ainus võimalus on minna homsesse, minna edasi tulevikku,” rääkis Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk Äripäeva Raadio hommikuprogrammis 23. mail.
Novembris toimuva foorumi eesmärk ongi inspireerida Eesti juhte vaatama tulevikku, täpsemalt 2040. aastasse. “Oleme võtnud ajahorisondiks aasta 2040 ja pakume mõtlemisainet ja soovitusi, millised majandusmudelid on aastal 2040 edukad. Meie eesmärk on näidata rohepööret kui suurt ärivõimalust,” lausus Truuverk.
Truuverk selgitas Äripäeva Raadios, kuidas juhid peavad langetama otsuseid 10–15 aasta perspektiiviga. Selleks ongi tema sõnul valitud foorumi keskmesse aasta 2040, et näha ette tuleviku majandusmudeleid ja võimalusi. “Aktsepteerime seda olukorda, kus me oleme, paneme pead kokku ja otsustame, kuhu me edasi läheme,” rääkis ta.
Foorumil esineb ka 2C Venturesi partner Taavi Veskimägi, kes rääkis eile Äripäeva Raadio hommikuprogrammis, et majanduse ja keskkonna jalajälje vähendamine on globaalne megatrend.
2040. aastale mõeldes näeb Veskimägi, et majandusmudelid peavad olema targemad, sest tarbija tahab väiksema keskkonnamõjuga tooteid. Eestil on siin tema hinnangul konkurentsieelis ja võimalus väljuda võitjana. “Mina usun, et 2040. aastal, kui me suudame pakkuda suure kliima-impact’iga (kliimamõjuga – toim.) tehnoloogiaid ja ärimudeleid, see tegelikult tagab meile rahvusliku rikkuse,” rääkis ta.
Selleks on Veskimäe sõnul vaja tarku inimesi. Ta näeb, et noored talendid, kes on välismaa tippülikoolides omandanud hariduse, tulevad tagasi Eestisse ja oodata on ka talente teistest riikidest. Nemad tahavadki Veskimäe sõnul liikuda väärtuspõhistele kohtadele, kus kujundatakse uusi keskkonnaga arvestavaid majandusmudeleid. “Ma usun, et järgneva 10 aasta jooksul me näeme puhta majanduse sektoris mitmeid unicorn’e (ükssarvikuid – toim.) välja kasvamas Eestist,” märkis ta.
“Elevant toas” on kolmeosaline foorumisari, mis sai alguse eelmisel aastal. Mullu jagasid teadlased ja äriliidrid mõtteid tuleviku majandusmudelitest. Tänavusel foorumil astuvad üles KPMG, McKinsey konsultandid, rahvusvaheliste organisatsioonide eksperdid OECDst ja Euroopa komisjonist ning äriliidrid.
Vaata lähemalt programmi ja registreeru siin.
Foorumi korraldajad on Rohetiiger, Swedbank ja Äripäev.

Seotud lood

Uudised
  • 12.06.24, 12:19
Kuidas kliimamuutuste teemal asjalikku diskussiooni pidada?
Inimeste teadlikkus ja toetus rohepöördele on langenud. Elanike veenmiseks on vaja isiklikku lähenemist ning avatud ja ausat suhtlust, kirjutab Meta Advisory partner ja mainekujunduse tiimijuht Rainer Laurits.
Uudised
  • 10.06.24, 17:12
Spikker | Kas sõnumitel on rohepesu maik? 15 abistavat kontrollküsimust
Rahvusvaheline kaubanduskoda (ICC) on koostanud nimekirja küsimustest, mille abil tuvastada, kas keskkonnaväidetel on tõepõhi all või on neis rohepesu hõngu. Kestlikkusuudised kogus kokku olulised küsimused, mis aitavad lubadusi hinnata.
Uudised
  • 11.06.24, 09:30
Astri Grupi turundusjuht: näen liiga palju väikese keskkonnamõjuga tegevuste ülemäärast turundamist
Astri Grupi ja Lõunakeskuse turundusjuhi Piret Vapajeva sõnul tundub talle, et ettevõtted, kes aastaid tagasi tegid väga jõuliselt rohepesu, on mõnevõrra tagasi tõmbunud, kuid endiselt näeb ta liiga palju väikese keskkonnamõjuga tegevuste üleliigset turundamist.
  • ST
Sisuturundus
  • 17.09.24, 10:40
Lihatööstuse kolm keskkonnaalast ESG praktikat
Ajal, mil kogu ettevõtlusmaailm keskendub rohepöördele ja keskkonnasäästlikkusele, on muutunud ka Eesti ettevõtete suhtumine. Üha rohkem teadvustatakse, millise jälje jätame loodusele ning tulevastele põlvedele, seega vähendatakse kõikvõimalikke kahjusid meid ümbritsevale ja luuakse uusi variante, kuidas jätkusuutlikumalt tegutseda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kestlikkusuudised esilehele